Σπιτικό απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων

Υλικά για πέντε λίτρα που θα κρατήσουν μήνες.
1 πεντόλιτρο κουβά με καπάκι.
1 απλό, αγνό σαπούνι ελιάς.
1 φλιτζάνι βόρακα (βρίσκετε στα φαρμακεία ή σε καταστήματα με γεωργικά προϊόντα, πάμφθηνα).
1 φλιτζάνι σόδα πλυσίματος

Επειδή σόδα πλυσίματος δεν βρίσκουμε εύκολα στην Ελλάδα, αγοράζουμε μαγειρική σόδα με το κιλό –γιατί συμφέρει- και κάθε φορά που θέλουμε να φτιάξουμε απορρυπαντικό, μετράμε την ποσότητα που θα χρειαστούμε, απλώνουμε στη λαμαρίνα μας και ψήνουμε σε πολύ δυνατό φούρνο για τουλάχιστον 30’ στις αντιστάσεις, ανακατεύοντας συχνά. Όταν είναι έτοιμη, θα έχει πάρει μια πιο κρυσταλλική μορφή, σαν αλάτι ψιλό ας πούμε. Μπορούμε να κάνουμε μεγαλύτερη ποσότητα για να έχουμε –και για οικονομία στο ρεύμα- αρκεί να έχουμε δοχείο που να κλείνει αεροστεγώς για να τη φυλάξουμε, αλλιώς η επαφή της με τον αέρα θα τη μετατρέψει ξανά σε μαγειρική σόδα) .

Προαιρετικά, μπορείτε να ρίξετε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου. Καλή η λεβάντα και το τσαγιόδεντρο που έχουν απολυμαντικές ιδιότητες.

Παρασκευή (χρόνος 10’).

Σε ένα λίτρο νερό που βράζει..

Καρναβάλι των Φούληδων.Φιλιατρά

Τα Φιλιατρά σας προσκαλούν στο Καρναβάλι των Φούληδων.
Επισκεφθήτε το filiatranet.blogspot.gr να δείτε και σχετικό trailer να φτιάξει η διάθεση.

Τι άλλο θα δούμε! Πληρώνεται για να πενθεί στις κηδείες


Το να κλαίει κανείς κατά παραγγελία δεν είναι εύκολο, αλλά η Liu Jun-Lin έχει προσληφθεί για να κάνει ακριβώς αυτό το πράγμα στις κηδείες ανθρώπων που δε γνώρισε ποτέ στη ζωή της.
Και μπορεί πολλοί να κάνουν λόγο για εμπορευματοποίηση του πόνου και του θανάτου, αλλά η Liu ισχυρίζεται ότι το επάγγελμά της είναι ιερό, καθώς όσοι πεθαίνουν έχουν με αυτό το ξεπροβόδισμα πιο εύκολη μετάβαση στην άλλη ζωή.

«Όταν ένα αγαπημένο πρόσωπο πεθαίνει,

Οι πονόψυχες τράπεζες και οι ρυθμίσεις τους.Μπούρδες!

Από αναγνώστη εν ολίγοις:

Ζευγάρι παντρεμένο πρίν κάποια χρόνια πήραν επισκευαστικό δάνειο με υποθήκη το σπίτι στο όνομα της συζύγου.Αργότερα τα οικονομικά δεν πήγαν καλά και πήρε άλλο ένα δάνειο (ανοιχτό) 8.000 ευρώ ο σύζυγος στο ονομά του αυτή την φορά.Μετά απο λίγα χρόνια η σύζυγος έμεινε άνεργη.Στο μεσοδιάστημα η τράπεζα βλέποντας συνέπεια στις πληρωμές του ανοιχτού ανέβαζε συνεχώς το όριο.
Το ζευγάρι μην μπορώντας πλέον να ανταπεξέλθει κάθε μήνα τράβαγε χρήματα από το ανοιχτό δάνειο ως συμπλήρωμα μέχρι που έφτασε στο όριο του στις 18.000 ευρώ.Μέσω κρίσης έμεινε άνεργος και ο σύζυγος.Και διαβάστε τώρα το καλό....

Πώς θα φτιάξουμε σπιτικό σαπούνι

Καλημέρα σε όλους σας.Σήμερα ξεκινώ την νέα ενότητα του blog "Αυτάρκεια".Καθώς κάθε μέρα όλο και περισσότεροι δυσκολευόμαστε να έχουμε πλέον τα απαραίτητα καλό είναι να γνωρίζουμε ορισμένα πράγματα που θα κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη.
Θα σκαλίζω λοιπόν καθημερινά τα αμέτρητα αρχεία στο διαδίκτυο και θα παρουσιάζω τα καλύτερα και πιο χρήσιμα κατά την γνώμη μου.Υπάρχουν αρκετά ιστολόγια που ασχολούνται με αυτήν την ενότητα που όμως αρκετός κόσμος ακόμα δεν γνωρίζει.
Ξεκινώ λοιπόν με αυτή την ανάρτηση και δείτε πως θα φτιάξετε αγνό σπιτικό σαπούνι πολύ εύκολα.Είναι το καλύτερο που βρήκα και που έχω δοκιμάσει προσωπικά.Όποιος το επιχειρήσει και συναντήσει κάποια δυσκολία να επικοινωνήσει μαζί μου ή με email ή να γράψει στα σχόλια.
Διαβάστε όμως απαραίτητα τις οδηγίες παρακάτω...