Δωρεάν εξετάσεις στους δημότες Μαντουδίου την Κυριακή 24 Μαρτίου


Σύλλογος Νοσοκομειακών Γιατρών Χαλκίδας σε συνεργασία με τη Λαϊκή Επιτροπή Κηρίνθου θα παραβρεθούν στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου την Κυριακή 24 Μάρτη, στις 10.30 το πρωί, για να παράσχουν δωρεάν εξετάσεις σε όλους τους δημότες της περιοχής.
Οι ειδικότητες των γιατρών που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους είναι καρδιολόγος, ορθοπεδικός, πνευμονολόγος, ουρολόγος, γυναικολόγος, ενώ μέχρι την Κυριακή αναμένεται να προστεθούν κι άλλες ειδικότητες.
Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Επιτροπή Κηρίνθου, αφού ευχαριστεί τους γιατρούς για τη συμμετοχή τους σε αυτή την προσπάθεια, σημειώνει πως «αυτή η κίνηση γίνεται για να αποδειχτεί στο λαό ότι η συγκυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την παροχή δωρεάν υπηρεσιών για τη δημόσια υγεία στο φτωχό λαό, με αποτέλεσμα να καταφεύγει στους μεγαλοκλινικάρχες και στα ιδιωτικά ιατρεία».

Ναύπλιο: Απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη ευπαθείς ομάδες


Απαλλάσσει από τα δημοτικά τέλη το δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων τα άτομα με αναπηρίες, τους τρίτεκνους και πολύτεκνους, καθώς και για έναν χρόνο όλους τους νέους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια του δήμου Ναυπλίου.

Η απόφαση του δήμου Ναυπλιέων αναμένεται να ανακουφίσει χιλιάδες πολίτες οι οποίοι καθημερινά βλέπουν τα έσοδά τους να μειώνονται και να μην επαρκούν για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος για την απόφαση αυτή σημείωσε: «Θέλουμε ένα δήμο ζωντανό και είμαστε υποχρεωμένοι, ως δημοτική αρχή, να βρούμε λύσεις. Κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να τονώσουμε την επιχειρηματικότητα...