Οι πονόψυχες τράπεζες και οι ρυθμίσεις τους.Μπούρδες!

Από αναγνώστη εν ολίγοις:

Ζευγάρι παντρεμένο πρίν κάποια χρόνια πήραν επισκευαστικό δάνειο με υποθήκη το σπίτι στο όνομα της συζύγου.Αργότερα τα οικονομικά δεν πήγαν καλά και πήρε άλλο ένα δάνειο (ανοιχτό) 8.000 ευρώ ο σύζυγος στο ονομά του αυτή την φορά.Μετά απο λίγα χρόνια η σύζυγος έμεινε άνεργη.Στο μεσοδιάστημα η τράπεζα βλέποντας συνέπεια στις πληρωμές του ανοιχτού ανέβαζε συνεχώς το όριο.
Το ζευγάρι μην μπορώντας πλέον να ανταπεξέλθει κάθε μήνα τράβαγε χρήματα από το ανοιχτό δάνειο ως συμπλήρωμα μέχρι που έφτασε στο όριο του στις 18.000 ευρώ.Μέσω κρίσης έμεινε άνεργος και ο σύζυγος.Και διαβάστε τώρα το καλό....
Πήγαν για ρύθμιση και είπαν να ενώσουν τα 2 δάνεια εφόσον ήδη έχουν υποθηκευμένο το σπίτι και να γίνει μικρότερη δόση.
Η απάντηση της τράπεζας είναι: Δεν γίνεται να ενωθούν 2 δάνεια σε διαφορετικό όνομα.Η μόνη λύση είναι να κάνουν ρύθμιση στο ανοιχτό του συζύγου.Αλλά αφού ξεπερνά τις 10.000 ευρώ αυτό μπορεί να γίνει μόνο με υποθήκη και ζητάνε Ε9 να δουν τι άλλο υπάρχει στο όνομα τους.

Και ρωτώ εγώ τώρα.Με ποιά λογική και γιατί τους επιτρέπεται να ληστεύουν έτσι τον κόσμο;
Αφού αυτή την στιγμή το δάνειο των 18.000 είναι χωρίς υποθήκη με ποια λογική δεν το τροποποιούν με μικρότερες δόσεις παλι χωρίς υποθήκη; Η γιατί δεν ενώνουν τα 2 δάνεια μαζί εφόσον πρόκειται για ζευγάρι;Η απάντηση είναι μία.ΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ.

Το μόνο που μπορώ να πώ εδώ είναι,κουράγιο!