Ελληνικό εστιατόριο στα 101 καλύτερα της Ευρώπης

Το έγκριτο site dailymeal.com για μια ακόμη χρονιά ανακοίνωσε τη λίστα με τις επιλογές του για τα 101 καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης.

Ανάμεσά τους, φιγουράρουν σπουδαία σημεία του πανευρωπαϊκού γαστρονομικού χάρτη, ωστόσο φέτος στην 82η θέση συναντάμε και ένα ελληνικό εστιατόριο, το...


 
Σελήνη της Σαντορίνης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το αφιέρωμα του daily meal: “Στόχος του Σελήνη είναι να προωθήσει τα τοπικά προϊόντα και την κουζίνα του νησιού. Το εστιατόριο παραμένει πιστό στο concept του από την πρώτη στιγμή που άνοιξε, πριν από 27 χρόνια στα Φηρά της Σαντορίνης. Τα τελευταία χρόνια, η Σελήνη έχει μεταφερθεί στο κέντρο του Πύργου και θεωρείται μία από τις καλύτερες επιλογές για φαγητό σε όλο το νησί. Επιπλέον, προσφέρει απίστευτη θέα, ενώ βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τους διάσημους αμπελώνες του νησιού. Η Σελήνη πλέον εμφανίζεται με νέο σεφ, τον Νίκο Μπούκη, ενώ από το μενού του ξεχωρίζουν πιάτα όπως η τάρτα με σαρδέλες που σερβίρεται με μοσχαρίσιο καρπάτσιο και ο λαγός μαριναρισμένος σε κόκκινο κρασί που σερβίρεται με διάφορα είδη κρεμμυδιών”.

http://www.news.gr