Δωρεάν νομική στήριξη σε άτομα με ιό του aids από το κέντρο ζωής

Δωρεάν νομική στήριξη σε άτομα που ζουν με τον ιό του AIDS αρχίζει να παρέχει και πάλι το Κέντρο Ζωής με βασικό στόχο την ενημέρωση των οροθετικών για τα δικαιώματά τους σε βασικούς τομείς της κοινωνικής ζωής και τη νομική εκπροσώπηση σε περιπτώσεις παραβίασης των δικαιωμάτων αυτών.

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την επαναλειτουργία της Νομικής Υπηρεσίας... της οργάνωσής μας. Είμαστε και πάλι σε θέση να προσφέρουμε- σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο- δωρεάν νομική βοήθεια σε μια ευάλωτη και κοινωνικά αποκλεισμένη ακόμα και σήμερα ομάδα, τους οροθετικούς» δήλωσε ο πρόεδρος του Κέντρου Ζωής, Λεωνίδας Βακερλής.

«Τα πρώτα σημάδια ήταν ενθαρρυντικά, αφού καταφέραμε να προσφέρουμε δωρεάν νομική στήριξη σε 119 άτομα μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της υπηρεσίας. Προσδοκία μας είναι να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερους» συμπλήρωσε.

Βασικοί στόχοι του γραφείου Νομικής Στήριξης παραμένουν η προάσπιση των δικαιωμάτων των οροθετικών, οι παρεμβάσεις σε αρμόδια κυβερνητικά όργανα για την ανάδειξη των προβλημάτων που προκύπτουν από τα νομικά κενά και η υποβολή προτάσεων για τη σύνταξη θεσμικού πλαισίου προστασίας των δικαιωμάτων αυτών.

Οι αρμόδιοι του Κέντρου Ζωής επιδιώκουν μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας να αναπτύξουν ένα δίκτυο συνεργασίας με φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της HIV λοίμωξης για να ενώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες φωνές σε θέματα που αφορούν στα δικαιώματα των οροθετικών .

Ο νομικός σύμβουλος, που θα στελεχώνει τη νομική υπηρεσία του Κέντρου Ζωής, θα βρίσκεται στα γραφεία της οργάνωσης κάθε Τετάρτη 14:30- 19:30 μ.μ. και θα δέχεται μετά από ραντεβού.

http://www.tovima.gr/society