Το τίμημα της τεχνολογίας: Οι απάνθρωπες συνθήκες εργασίας στα ορυχεία του Κονγκό [εικόνες]

Πρόσφατα η Intel ανακοίνωσε ότι κάθε μικροεπεξεργαστής των συσκευών της θα κατασκευάζεται πλέον χωρίς τη χρήση ορυκτών. Η φαινομενικά ασήμαντη αυτή ανακοίνωση κυριολεκτικά συγκλόνισε...






 το Κονγκό, αλλά και τον φωτογράφο Μάρκους Μπλισντειλ, ο οποίος πέρασε την τελευταία 10ετία φωτογραφίζοντας τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και ζωής στα ορυχεία της χώρας.

Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (ΛΔΚ), οι εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών, μοχθούν κάτω από βάναυσες συνθήκες εργασίας στα ορυχεία τα οποία εποπτεύονται από αντάρτες στο ανατολικό Κονγκό.

Πριν λίγο καιρό το National Geographic δημοσίευσε τη φωτογραφική συλλογή του Μπλισντειλ με τίτλο «Η τιμή της πολυτέλειας» που περιλαμβάνει συγκλονιστικά στιγμιότυπα με την εξαθλιωμένη ζωή των ανθρώπων που ζουν στα ορυχεία αναζητώντας μέταλλα όπως ο κασσίτερος, το βολφράμιο και ο χρυσός.

Οι συνθήκες αυτές είναι ακόμη πιο επικίνδυνες, αφού οι εργάτες βρίσκονται συχνά εν μέσω βίαιων συγκρούσεων λόγω της συνεχιζόμενης διαμάχης μεταξύ των διοικητών του στρατού και των αρχηγών της πολιτοφυλακής για τον έλεγχο των μεταλλείων.







http://www.thepress.gr