Φωτογραφικό ταξίδι στην υποβρύχια Ελλάδα

Σε ένα φωτογραφικό ταξίδι στον ελληνικό βυθό μας παρασύρει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» που υποδέχτηκε -την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου-την πρωτότυπη έκθεση φωτογραφίας «Ταξίδι στην Υποβρύχια Ελλάδα. Σε αυτή αποκαλύπτεται ένας άγνωστος υποθαλάσσιος κόσμος, γεμάτος από όμορφα χρώματα, που παράλληλα όμως, λειτουργεί σαν μία κραυγή που τονίζει τους κινδύνους που...





 αντιμετωπίζει ο βυθός της Ελλάδας από την κακή ανθρώπινη δραστηριότητα. Αυτός άλλωστε είναι και ο διπλός στόχος της έκθεσης: να παρουσιάσει την ομορφιά της υποβρύχιας Ελλάδας, αλλά και να επισημάνει στο κοινό, πόσο σημαντική είναι η  προστασία του υποθαλάσσιου πλούτου της χώρας μας.

Η έκθεση που είναι μία πρωτοβουλία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της ΜΚΟ «Υδροναύτες»,θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι και το τέλος Απριλίου.


Η ΜΚΟ «Υδροναύτες» δημιουργήθηκε το 2010 και ουσιαστικά έγινε το μέσο με το οποίο οι Έλληνες ερασιτέχνες αυτοδύτες μπόρεσαν να εκφράσουν έμπρακτα την ευγνωμοσύνη τους προς τον υδάτινο κόσμο για όσα τους έχει προσφέρει στις περιηγήσεις τους. Προσπαθώντας να συμβάλλουν στην προστασία του, πραγματοποιούν εθελοντικές δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε μια διαρκή προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας στα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και στην διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης.
Η έκθεση θα παρουσιάζεται από τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, έως 30 Απριλίου, στο χώρο «Περιβάλλον & Πολιτισμός», στο επίπεδο αναχωρήσεων του αεροδρομίου (είσοδος 3 / χώρος προσβάσιμος καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου).
πηγή