Αρσενικό πτηνό χτίζει φωλιά έργο τέχνης... για το θηλυκό

Το αρσενικό πτηνό του είδους Bowerbirds είναι καταπληκτικός αρχιτέκτονας για έναν και μόνο σκοπό: Για να βρουν σύντροφο. Το εν λόγω πτηνό επιδίδεται στη δημιουργία μιας εντυπωσιακής φωλιάς, που πολλές φορές μοιάζει με μικρό έργο Τέχνης, επιστρατεύοντας τη φαντασία του για να προσελκύσει το θηλυκό. 

Για τον λόγο αυτό... εκτός από τα κλαδιά χρησιμοποιεί νομίσματα, φύλλα, κοχύλια, καπάκια, καλαμάκια, λουλούδια, καρποί και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, δίνοντας έμφαση στο μπλε και στο κόκκινο χρώμα.

Η έρευνα των ορνιθολόγων έχει αποδείξει ότι τα θηλυκά έλκονται από την μπλε ή κόκκινη διακόσμηση. Και επειδή ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, μόνο μια εντυπωσιακή φωλιά δεν εγγυάται την εύρεση ενός συντρόφου.

Έτσι, τα αρσενικά έχουν έναν περίτεχνο χορό ως μέρος του τελετουργικού της ερωτοτροπίας. Το χτύπημα των φτερών, τα κραξίματα, το τρέξιμο πέρα δώθε σε συνδυασμόμε μια ωραία φωλιά είναι το κλειδί για να ανοίξει η καρδιά των θηλυκών. Εκείνες επιλέγουν την πιο όμορφη φωλιά και… ους ο Θεός συνέζευξεν…

http://perierga.gr/