Μωρά Αινστάιν κατά παραγγελία

Εταιρεία θα επιτρέπει μελλοντικά στους γονείς να επιλέγουν το πιο «έξυπνο» έμβρυο με βάση το DNA

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, μία εταιρεία στην Κίνα θα επιτρέπει μελλοντικά στους γονείς να επιλέγουν...






 το πιο "έξυπνο" έμβρυο με βάση το DNA.

Τα σούπερ μωρά έρχονται, υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα "Daily Mail" που ασχολείται με την ευγονική ευφυίας των Κινέζων επιστημόνων.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, για τους επιστήμονες στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, οι παράγοντες που καθορίζουν τον δείκτη νοημοσύνης ενός ατόμου είναι κατά 50-80% κληρονομικοί.

Για το λόγο αυτό, οι Κινέζοι ρίχνουν φως στο γενετικό υλικό των ανθρώπων με ιδιαίτερες ικανότητες στα μαθηματικά, ώστε να απομονώσουν τα γονίδια που τους κάνουν πιο ευφυείς από το μέσο άνθρωπο.

Η εταιρεία που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας το αμφιλεγόμενο αυτό εγχείρημα είναι η "B.G.I", με έδρα τη Σενζέν -βρίσκεται στα νότια της χώρας. Η B.G.I, που απευθύνεται μέσω της ιστοσελίδας της στο κοινό ώστε να προσελκύσει περισσότερους συμμετέχοντες, είναι το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο γενετικής στον κόσμο.

Οι Κινέζοι επιστήμονες έχουν ήδη συγκεντρώσει 2.000 δείγματα DNA από άτομα με υψηλό IQ. Επόμενος στόχος τους είναι να απομονώσουν τα γονίδια που κάνουν αυτούς τους ανθρώπους να ξεχωρίζουν. Έχοντας ταυτοποιήσει  τα γονίδια που μας κάνουν... Αϊνστάιν, οι γονείς που θέλουν να τεκνοποιήσουν , θα μπορούν να επιλέξουν το πιο "έξυπνο" έμβρυο.

«Πρόκειται για ένα αμφιλεγόμενο θέμα στο δυτικό κόσμο, δεν ισχύει όμως το ίδιο στην Κίνα», δήλωσε ο ερευνητής Μπάουεν Ζάο στην εφημερίδα "Wall Street Journal".
πηγή