Σύμβολο από... σοκολάτα

Το μανεκέν πις το χάλκινο αγαλματάκι ενός παιδιού που κάνει την… ανάγκη του είναι το πιο διάσημο σύμβολο των Βρυξελλών.

Με μέγεθος δυσανάλογο της παγκόσμιας φήμης του. Τώρα όμως απέκτησε ανταγωνιστή από… σοκολάτα. Μια γνωστή φίρμα του Βελγίου αποφάσισε να δημιουργήσει ένα γλυκό αντίγραφο του αγάλματος από 1000 κιλά σοκολάτα, το μεγαλύτερο του είδους σε...



 ολόκληρο τον κόσμο. Το σοκολατένιο μανεκέν πις έχει ύψος 2.5 μέτρων, τέσσερις και κάτι φορές μεγαλύτερο από το πρωτότυπο χάλκινο.

Δημιουργός του είναι η γλύπτης Στεφανί Ντεβίτ η οποία αποκάλυψε ότι εργάστηκε σκληρά για πάνω από ένα μήνα έως ότου το σμιλέψει. Η δουλειά ήταν δύσκολη καθώς όπως και να το κάνουμε η σοκολάτα δεν είναι μάρμαρο πέτρα ή μέταλλο.

Το γλυπτό θα εκτίθεται έως το 2015 στην έδρα της εταιρείας και μετά θα μεταφερθεί στο μουσείο σοκολάτας της Μπρίζ. Σημειώνεται ότι το χάλκινο μανεκέν πις βρίσκεται στη θέση του ,σε μια γωνιά ενός δρόμου στις Βρυξέλες από το 1600 και καταλαμβάνει τη θέση  ενός σιντριβανιού με πόσιμο νερό.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ανάλογα με την περίσταση βάζει ρούχα, από εθνικές ενδυμασίες χωρών, οι ηγέτες των οποίων επισκέπτονται την πρωτεύουσα του Βελγίου έως στολές αστροναύτη και μύρια όσα…!


neakriti.gr