Η μόδα συναντά την τεχνολογία

Φόρεμα από οπτικές ίνες αλλάζει χρώμα κατά βούληση
Η μόδα συναντά την τεχνολογία με ένα φόρεμα κεντημένο από οπτικές ίνες που αλλάζει χρώμα κατά βούληση και το οποίο παρουσιάζεται στην έκθεση CES του Λας Βέγκας.

Η μοναδική δημιουργία της σχεδιάστρια μόδας Amy Rainbow Winters εκπέμπει...




γαλάζιο φως. Ωστόσο, χάρη στους αισθητήρες στα μανίκια, με ένα άγγιγμα μπορεί να αλλάξει χρώμα.

«Αν επιθυμείτε βιολετί, το φόρεμα θα γίνει βιολετί. Αν προτιμάτε το κόκκινο, θα έχετε κόκκινο. Κοιτάζετε το μανίκι και αποφασίζετε το χρώμα που θέλετε», εξηγεί η σχεδιάστρια.

Η σχεδιάστρια συνεργάζεται με ειδικούς στην τεχνολογία προκειμένου να προμηθεύεται τα απαραίτητα υλικά για τα ρούχα της. Ορισμένα αντιδρούν στον ήχο, στον ήλιο, στο νερό.

Ένα άλλο φόρεμα που εκτίθεται στην CES έχει για παράδειγμα ενσωματωμένους αισθητήρες κίνησης και το χρώμα του αλλάζει όταν η γυναίκα που το φοράει αναπηδά.

«Αν κάποιος φοράει τα γυαλιά της Google, μπορεί επίσης να φορέσει ένα παντελόνι από οπτική ίνα», εξηγεί η ίδια για τις δημιουργίες της.

Ας σημειωθεί ότι οι δημιουργίες της είναι εξατομικευμένες και έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε βιντεοκλίπ και σε διαφημίσεις, ενώ η ίδια δεν ασχολείται με το έτοιμο ένδυμα.

«Είναι κομμάτια για έκθεση. Ωστόσο αν κάποιος έχει μερικές χιλιάδες δολάρια, μπορεί να τα αποκτήσει», λέει.

Η κατασκευή φορεμάτων από οπτικές ίνες κοστίζει περίπου 3.000 δολάρια. Ωστόσο η τιμή μπορεί να αυξηθεί ανάλογα και με το σχέδιο, σύμφωνα με την Winters.
newsbeast