Πρωτοποριακή συσκεύη σκανάρει το σώμα και εντοπίζει τις ασθένειες

 Μηχανικοί από την Καλιφόρνια κατασκεύασαν ένα σκάνερ χειρός μπορεί να εντοπίζει τα ανησυχητικά συμπτώματα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Η συσκευή ονομάζεται Scanadu Scout και μπορεί να «διαβάζει» τη θερμοκρασία του σώματος, τους παλμούς της καρδιάς, τα επίπεδα του οξυγόνου στο...




αίμα, τα ηλεκτροκαρδιογραφικά κύματα και το δείκτη PWTT (πόσος χρόνος χρειάζεται για έναν καρδιακό παλμό να φτάσει σε ένα άλλο σημείο του σώματος).

Κατασκευάστηκε στο Ερευνητικό Κέντρο της ΝΑSΑ στην Καλιφόρνια και διαθέτει αισθητήρες και μικρόφωνο. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η συσκευή παρέχει ακριβή αποτελέσματα σε ποσοστό 99% και η διάγνωση γίνεται μέσα σε δέκα περίπου δευτερόλεπτα. Οι πληροφορίες αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ώστε ο ασθενής να παρακολουθεί την κατάσταση της υγείας του.

Η συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά, όμως η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακριβή ημερομηνία. Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων θα πρέπει να δώσει έγκριση πριν τη διάθεση της συσκευής στο κοινό.
πηγή