Κι όμως! Υπάρχει παγκόσμια ημέρα χωρίς παντελόνι!!

Πριν από 12 χρόνια , εφτά άνθρωποι στη Νέα Υόρκη αποφάσισαν να βγάλουν τα παντελόνια τους και να μετακινηθούν με το μετρό.

Από τότε κάθε...









 12 Ιανουαρίου χιλιάδες άνθρωποι σε όλον τον κόσμο ξεχύνονται στους δρόμους χωρίς να φορούν τοπαντελόνι τους.

Είναι η Παγκόσμια ημέρα χωρίς παντελόνι στο μετρό, μία περίεργη γιορτή… γύμνιας.

Επιβάτες στο Σίδνεϊ, στο Πεκίνο και το Χονγκ Κονγκ μεταξύ πολλών άλλων πόλεων οπλίστηκαν με θάρρος, έβγαλαν το παντελόνι τους και… ξεχύθηκαν στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι όροι είναι απλοί. Οι μετέχοντες πρέπει να κάνουν μία συγκεκριμένη διαδρομή αυτή την ημέρα κάθε χρόνο, χωρίς το παντελόνι τους, ώστε να προκαλέσουν γέλια και βέβαια σοκ.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να βάλουν εσώρουχα και οι διοργανωτές προτιμούν το υπόλοιπο ντύσιμο- από τη μέση και πάνω δηλαδή- να είναι παρόμοιο με εκείνο που κάνουν καθημερινά οι μετέχοντες.

Όσοι συμμετέχουν  απαγορεύεται να μιλήσουν ο ένας στον άλλο και πρέπει να συμπεριφέρονται φυσιολογικά μέσα στο τρένο. «Αν σας ρωτήσουν, απαντήστε ότι δεν ξέρετε τους άλλους που κυκλοφορούν χωρίς παντελόνι. Πείτε πως απλά ξεχάσατε να το φορέσετε. Να επιμείνετε πως πρόκειται για σύμπτωση», συμβούλευσαν φέτος οι διοργανωτές τους μετέχοντες στο Σίδνεϊ.

www.paraskhnio.gr